Aereco szellőzésről

A nyílászárókba szerelhető légbevezető szerkezet. Megoldást jelent a lakásban a penészesedés megelőzésére, valamint a friss levegőutánpótlás biztosítására.

A páraérzékelős (higroszabályozású) technológia kiemelt helyen szerepel a szabályozott szellőzési rendszerek területén. Aereco müszaki specifikáció Itt!


  • Reteszelhető, automatikus szellőzés szabályozás.
  • Higroszabályozásos technológia.
  • Nyílt égésterű gázkészülékek légutánpótlása.

Egy lakás levegőjében mindig van bizonyos mértékű páratartalom, és a majdhogynem hermetikusan záródó nyílászáróknak köszönhetően a zárt ablakok mellett nincs semmiféle számottevő szellőzés, ezért a pára lecsapódik és megjelenik a penész. Erre a kellemetlen jelenségre nyújtanak megoldást az AERECO rendszerek, melyek beépített páraérzékelőknek köszönhetően az adott helyiségben a belső relatív páratartalom szerint szabályozzák a levegő mennyiségét. A szellőzőelemek egész évben a megfelelő mértékben szellőztetnek amikor szükséges.

Nyílt égésterű készülékkel ellátott helyiségekben a Gázművek előírásának megfelelően kötelező a friss levegő biztosítása, vagyis ezen szerkezet beszerelése a nyílászárókba.
A légbevezetők számos előnye közül meg kell említeni, hogy egyes helyiségekben a megnövelt hő- és légzárás penészedést eredményezhet, ezt előzi meg az AERECO rendszer. Rendkívül energiatakarékosak, manuálisan, vagy akár automata módon is szabályozhatóak.

Standard légbevezetők nyílászárókba:
Higroszabályozású standard légbevezetők a szellőzési rendszer elengedhetetlen részei.

Kétféle légáramlással szerelhető: függőleges vagy ferde, mely a benntartózkodók kényelme érdekében választható. Záróretesszel is rendelkező típusok is választhatóak, amelyek szabályozózsaluja manuálisan a zárt állásban rögzíthető, hogy szélsőségesen hideg és szeles időben megakadályozza a túlzott légcserét. Három standard színben rendelhetők: fehér, tölgy, gesztenye.
A nyílászáró belső részére beépítésre kerülő légbevezetőhöz külső oldali esővédő szükséges.

Akusztikus légbevezetők nyílászárókba:
Ezen típusok páraérzékelős és zajcsillapított légbevezetők akusztikus kiegészítőikkel hatékony védelmet nyújtanak a külső forrásból származó zajok ellen, ezért kitűnő választás a zajos városi környezet kihívásaira.
A higroszabályozás jóvoltából optimalizálja a helyiségek levegőjének minőségét. A záróretesszel ellátott típusváltozatokon szélsőséges időjárás esetén lehetőség van a zsalu kézi bezárása minimum helyzetbe. A légbevezetőt a megfelelő belső légforgalom érdekében csak igen indokolt esetben javasolt lezárni.
A záróretesszel rendelkező lezárható típusváltozatok maximális nyitott helyzetbe is állíthatók.
Ezen típusok négy standard színben rendelhetők: fehér, tölgy, gesztenye, szürke.
A nyílászáró belső részére beépítésre kerülő légbevezetőhöz külső oldali esővédő is szükséges.


Fali légbevezetők:
A nyílászáróra szerelhető változatok fali megfelelője. Ha a légbevezető valamiért nem szerelhető a nyílászáróra, akkor ezen típus a tökéletes választás. A fali légbevezetők is rendelhetők záróretesszel ellátott kivitelben, hogy védettek legyünk a túlzott hideg és szélhatás ellen. Beépítéskor a falátvezetés belső részére kerülő fali légbevezetőhöz külső oldali esővédő is szükséges.
 

Nyílt égésterű helyiségekbe való légbevezető kiválasztásánál mindenképpen figyelembe kell venni a területi gázszolgáltató előírásait, a hatályos jogszabályokat, szabványokat és előírásokat.