Beltéri ajtók

A beltéri ajtók kiválasztásánál fontos, hogy illeszkedjen a lakás profiljába. A modern technológiáknak köszönhetően széles méret és színválaszték elérhető ma a piacon. Hasonlóképpen a műanyag nyílászáróknál itt is csak a képzelet szabhat határt a megfelelő ajtó kiválasztásánál. A számunkra fontos szempontokat kell figyelembe venni és ez alapján választani. Milyen a hang- és hőszigetelése? Mennyire időtálló? Mekkora az élettartama? Esetleg egyedi méretben vagy formában szeretnénk?
A beltéri ajtóknál elérhető a vásárlók számára olyan típus, amit utólag lehet beépíteni, valamint küszöb nélkül kaphatóak. Küszöb helyett választhatunk burkolatváltó elemet, amelyek rendkívül dekoratívak.


  • Igen széles méret és színválaszték.
  • Egyedi igényekre szabható szerkezeti kialakítás.
  • Akár küszöb nélküli kivitel.

Dekorfóliás beltéri ajtó: Egy famintázatot utánzó fóliát préselnek rá az ajtólapra, amit ezek után védőlakkozással látnak el. Magyar méretszabvány szerint készül, egyedi méretek csak felár ellenében érhetőek el. Rendkívül költséghatékony megoldást jelenthet. Gondozásmentes, a használat során felújítást és karbantartást nem igényel. Hátránya azonban, hogy korlátozott a modellválaszték, és kevésbé kopásálló. Olyan helyiségekben érdemes használni ahol kisebb igénybevételnek van kitéve. Akár üvegezett kivitelben vagy alumínium díszcsíkozással is rendelhető.


CPL beltéri ajtó: papír alapú fólián lévő műgyanta felület, mely karcálló fedőréteget biztosít. Egyedi méretekben is készül, valamint széles körű igényeknek megfelelő a színválaszték. Ár érték arányban nagyon kedvező, ezért nagy a népszerűsége. Leggyakrabban a panellakásokban alkalmazzák, de társasházi lakásokba vagy családi házakba is megfelelő megoldás lehet. Karbantartást nem igényel, karc és ütésálló. 

Festett MDF ajtó: Rendkívül tartós, utókezelést nem igénylő ajtókról van szó, melyeket különleges csiszolt felületkezeléssel gyártanak, majd CNC megmunkálással mart mintázatot készítenek az ajtólapba. Kapható még üvegezéssel vagy fémintarzia betéttel. Kifejezetten nehéz és kemény ajtó, maga az ajtószárny legalább 22 kiló.


Vákuumfóliás beltéri ajtó: egy 0,4mm vastag fóliaréteg kerül az ajtóra, mely így rendkívül ellenálló lesz, mivel a technológia megköveteli a tömör szerkezetet. Ennek köszönhető kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonsága is.  Akár üveges kivitelben is rendelhető. Tömör szerkezetének köszönhetően az ajtó súlya az egyetlen hátránya. Egyértelműen a csúcskategóriába tartozik és azoknak ajánljuk, akik hosszú távra terveznek.