Garanciák

A szakszerűen beépített és rendeltetésszerűen használt nyílászáró szerkezetekre az ide vonatkozó rendeletek szerint 1 év jótállás, valamint 5 év teljes szavatosság érvényes. A gyártók a nyílászárók elemeire (üveg, vasalat, tok, szárny) az átvétel időpontjától számítva 1 év jótállási és 5 év szavatossági időt vállal.

A termékeket az adott szerkezet gyártója által kiállított garancialevéllel adjuk át, kérjük ezt és az általunk kiállított számlát őrizzék meg. Ezek hiányában sajnos nem áll módunkban garanciális javítást elvégezni. Amennyiben a nálunk vásárolt nyílászáró(ka)t nem cégünk szakemberei építik be, úgy a beépítésre és az abból eredő problémákra garanciát nem vállalunk.

Cégünk által végzett egyéb kivitelezési munkálatokra (bontás, helyreállítás) rendeltetésszerű használat esetén 5 év teljeskörű garanciát vállalunk a vállalkozói szerződésben foglaltak szerint. A beépített anyagokra és eszközökre a gyártók és forgalmazók által meghatározottak a mérvadóak.

Kivonat cégünk vállalkozói szerződéséből az ide vonatkozó pontok figyelembevételével:

 

 

 

10.1.  A Vállalkozó a munkákra a 181/2003.(XI.5.) Kormányrendeletben meghatározott 1 év jótállást vállal. A jótállás kezdő időpontja a munkák sikeres átadás-átvételének napja. A vállalkozó a törvényi előírásokon felül további 4 év garanciát vállal az elvégzett beépítési munkálatokra, amennyiben a beépítésre került eszközök rendeltetésszerű használata mellet a vállalkozóval végeztetik a szükséges éves karbantartási/felülvizsgálati munkálatokat térítés ellenében. A beépített anyagokra a gyártók és forgalmazók által vállalt jótállás a mérvadó.

10.2.      A Vállalkozó a munkákra a jótállás mellett valamint a jótállás lejárta után a hatályos jogszabályok a 11/1985.(VI.22.) ÉVM-IpM-KM-MÉM-BkM együttes rendelete szerint vállal szavatosságot.

Szavatossági bejelentés alapján Vállalkozó köteles a bejelentést követő 30 napon belül a hiba helyszíni felülvizsgálatát megtartani, állásfoglalást dokumentáltan közölni, és amennyiben garanciális a hiba, a javítást 60 napon belül elvégezni. A felek figyelembe veszik az esetleges hibák javítása során a beépítésre kerülő anyagok műszaki specifikációit.