Garázskapu

Otthonának legnagyobb nyílászárója a garázskapu, mely így az egyik leglátványosabb része a háznak. Válasszon olyan garázskaput amely megjelenésével harmonikusan illeszkedik az épülethez. Fontos, hogy az esztétikumon kívül a használat módjához igazodjon a garázskapu kialakítása. Legkorszerűbb típusai közt megtaláljuk a szekcionált kaput, a redőnykaput, a billenőkaput, valamint az oldalra futó szekcionált garázskaput. A kiváló hőszigetelés is igen fontos szempont a  garázs kapujának tervezésénél, kiválasztásánál. Természetesen a jó garázskapu masszív felépítésű és rendelkezik feltolásgátlóval, ami igencsak megnehezíti a betörők dolgát.
Mint minden nyílászáró esetében, így a garázskapuk tervezésénél és beszerelésénél is lényeges, hogy olyan cég végezze amelyik rendelkezik megfelelő tapasztalattal és referenciákkal, továbbá a megfelelő garanciákat és karbantartást is biztosítani tudja.


  • Akár részlegesen is nyitható kivitelben.
  • Remek hőszigetelő képesség, behatolás elleni védelem.
  • Távirányítással is működtethető.

Szekcionált kapu: Függőleges irányba nyíló, nyitott állapotban a mennyezet alatt vízszintesen helyezkedik el. Ideális a helykihasználása, mert a térből nem vesz el, nagyobb hely áll rendelkezésre a garázsban és a garázs előtti részen is. Garázsajtó cserénél ideális választás lehet.

Billenőkapu: Egyszerűsége és tartóssága teszi a legnépszerűbb termékek közé ezt a kaput. Nyitásakor kifelé billen a síkból, majd  a garázs födémje alá csúszik. Elsősorban nyílásba építhető, de van lehetőség nyílás mögé építésre is.

Redőnykapu: Ugyanazon az elven működik, mint a nyílászáróknál egy redőny, azaz a redőnytokba tekeredik fel a kapu, így sem a külső, sem a belső térből nem vesz el helyet. Működtetése lehet kézi, azaz kurblis, ez esetben mechanikus zárszerkezettel fokozható a külső behatolás elleni védelem. De lehet automatizált is a működtetése, ilyenkor vagy falikapcsolóval, vagy távirányítóval mozgathatjuk a kaput. Feltolás gátló véd a külső erőszakos behatolás ellen.

Oldalra futó szekcionált kapu: A szekcionált kapuval megegyező a működési elve csak nem felfelé, hanem oldalra gördül. Ezáltal ha sok esetben csak a kerékpárt szeretnénk kitolni, vagy személyforgalom halad át a garázson, ez a szerkezet lehet a tökéletes választás.