Íves ablak

Egy nagyobb felújításnál, illetve új ház építésénél felmerülhet az a probléma, hogy nem a szokásos alakzatokkal kell számolnunk a nyílászárók tekintetében, hanem alakos, íves szerkezetekkel. Az új technológiáknak köszönhetően nem kell kompromisszumokat kötnünk a formákat illetően. Ugyanazokkal a jó tulajdonságokkal rendelkeznek a műanyag profilból készült alakos, vagy íves ablakok, mint a hagyományos formák. Kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonsággal bírnak, UV állóak, tisztán tartásuk és karbantartásuk nagyon könnyű. Természetesen rendelhetőek különböző színekben, fa hatású, vagy alumínium fóliázással.

Az ívvel rendelkező ablakokat két csoportba soroljuk. Az egyik a felül fix keretszerkezettel rendelkezők, ahol a felső ívelt rész fix és az alatta lévő hagyományos forma a nyitható felület. A másik csoport a teljesen nyitható felületűek, nem tartalmaz fix részeket, az ívet a nyílászáró üvege és kerete is követi.

Alakos ablakok: A legtöbb mértani alakzat szerint kivitelezhető a szabálytalan négyszög, háromszög, négynél több szögű ablak.

Íves ablakok: Készülhetnek szegmens íves, vagy teljes félköríves alakzatban is, illetve tejes kör alakban is.

Az egyszerűbb szerkezeteknél is nagyon fontos a szakszerű felmérés és beépítés, de ezek a szerkezetek, ha lehet, még nagyobb figyelmet követelnek. Mindenképpen kérjék szakember segítségét a műszaki, statikai paraméterekkel kapcsolatban.

 


  • Kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonság.
  • Készülhetnek szegmens íves, vagy teljes félköríves alakzatban is.
  • Kivitelezhető a szabálytalan négyszög, háromszög, négynél több szögű ablak.