Miért válasszon műanyag ablakot?

Az ablakokkal kapcsolatban a legtöbb embernek a kiváló hőszigetelés mellett az az elvárása, hogy legyenek tartósak, esztétikusak, és ne igényeljenek további törődést. Ha ezeket a szempontokat figyelembe vesszük, akkor a PVC az ideális választás. A műanyag ablakok UV- és időjárásállóak, rendkívül jó a hang- és hőszigetelésük, valamint nagyon könnyű a tisztán tartásuk. 

 


  • Remek ár- érték arány a fa nyílászárókkal szemben
  • Egyszerű karbantarthatóság és tisztán tartás
  • Újrahasznosítható anyagokból készül

Az utóbbi években a nyílászáró gyártók tökéletesítették a forgalmazott profil szerkezeteket, azokat professzionális acél merevítéssel látták el, melyet az egész keretben végighúztak, ennek köszönhetően megnőtt a szerkezet stabilitása, így nőtt az elkészíthető ablakok mérete.

A hőszigetelő érték növelése érdekében több légkamrát hoztak létre a profilokban, de ezáltal a szerkezet szélességét is növeli kellett a megfelelő érték eléréséhez. További javító tényező lehet, ha a tok és a szárny kapcsolatánál három síkon történik a záródás, azaz a profilba bekerül egy középtömítés.

 

Műanyag nyílászáró vásárlása előtt, illetve az összehasonlításoknál fontos szem előtt tartani a műszaki tartalmat, ezek figyelembevételével elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket. Mindenképpen ellenőrizzük a vásárlás előtt a következőket: hőszigetelés, hangszigetelés, kamrák száma, üvegezés, valamint, hogy honnan származik a megvásárolni kívánt profil. Lehetőség szerint kerüljük a gyanúsan olcsó profilokat.

Vegyük figyelembe, hogy a műanyag nyílászárók évenkénti karbantartásra szorulnak, ideális esetben ezen beállításokat még a hideg idő beállta előtt érdemes szakember segítségével elvégeztetni.