Redőny

Az árnyékolástechnika egy hatalmas üzletág, ennek egyik szeletét a redőnyök képezik. Anyaguk szerint lehetnek műanyag, alumínium vagy fa redőnyök. Beépíthetőség szerint külsőtokos, vagy beépített tokozású.


  • A kombinált redőny szúnyoghálót is tartalmaz.
  • Műanyag vagy alumínium anyagú kivitelben.
  • Belső és külső tokos, vagy vakolható szerkezettel is rendelhető.

Műanyag redőny többféle műszaki paraméterrel is rendelhető, így mindenki az igényeinek megfelelőt választhatja. A kombinált redőny az egyik legközkedveltebb típus, hiszen szúnyoghálóval is rendelkezik, ezért igen költségkímélő megoldás. A vakolható vagy ablakra építhető redőnynek az a hatalmas előnye, hogy az épület homlokzatán rejtve marad. A hagyományos vagy egyszerű redőny egyszerűsége és alacsony ára miatt közkedvelt, de ennek ellenére több funkciót is betölt. Véd a nyári napsugaraktól, azaz a hőszigetelésben fontos, ezenfelül hangszigetelt is. Széles színválasztékban elérhető.

A választásnál ügyeljünk arra, hogy nem mindegyik redőny kombinálható szúnyoghálóval.

Az alumínium redőny legfontosabb tulajdonsága a hosszú élettartama, ezenkívül biztonsági funkciót is betölt, ha feltolásgátlóval együtt kérjük. Ez megnehezíti az esetleges külső behatolást. Szinte bármely színben rendelhető, így választhatjuk a ház profiljába legjobban illeszkedő színben. Extraként rendelhető motoros működtetéssel is, amely így további kényelmi funkciót biztosít számunkra.

Az újra divatossá váló faredőnyök színeikben a régi hangulatos redőnyöket idézik, de a mai modern technológiával vannak ötvözve. Általában az időjárási viszontagságokat jól tűrő borovi fenyőből készülnek.

 

Külsőtokos műanyag redőny: kedvező árának köszönhetően az egyik legkeresettebb típus. Teljes sötétítésre alkalmas, nagyon jó hőszigetelő. A műanyag redőny a gurtnis szerkezettel mechanikusan működtethető. Tulajdonképpen bárhová felszerelhető, több színben is elérhető.

Belsőtokos műanyag redőny: új építésű házaknál a legelterjedtebb megoldás. Az ablak fölé előre beépítik a redőnytokot, de a választási lehetőséget meghagyják a megrendelőnek, hogy esetleg másfajta árnyékolóval építse be otthonát, ezért nem építenek bele redőnyt. Ez a típus nem takar be az ablakba, nem vesz el a fényből.

Vakolható tokos redőny: készülhet műanyagból, de alumíniumból is. A redőnydoboz az ablak külső síkjára van ráépítve, méghozzá úgy, hogy a redőnydoboz széle egybeesik a fal síkjával, így a ház színére vakolható, azaz teljesen eltűnik. Karbantartása egy alsó szerelőnyíláson keresztül történik.

Fix keretes szúnyogháló: Az ablakkeretre kívülről rögzített szúnyogháló, mely a keretet tekintve készülhet műanyagból, vagy alumíniumból. A háló egy időjárásálló üvegszálból készül. Egyedi alakzatokban is rendelhető.

Rolós vagy mobil szúnyogháló: Az ablakkereten kívül van elhelyezve és lefutó síneken mozgatható, a tokjába tekeredik vissza. Mind a tok, mind a keret lehet műanyag vagy alumínium, a háló anyaga üvegszál. Kombi redőnyként rendelve a tokba van szerelve a szúnyogháló, így költséghatékonyabb és esztétikusabb megoldás lehet.