Teraszajtók

 

A teraszajtó tervezésénél érdemes mindenképpen a hosszú távú elképzeléseinkre hagyatkozni és olyan megoldásban gondolkodni, ami a saját igényeinket kielégíti minden szempontból. A gyártók igyekeznek elkápráztatni bennünket különböző szerkezeti kialakításokkal, így nagyon széles megoldási, nyitási módok közül választhatunk, a hatalmas fix felületektől a tolóajtókon át a harmonika teraszajtóig.
A tervezésnél mindenképpen figyelembe kell vennünk a biztonsági megoldásokat, a hőszigetelő értékeket és azokat a jellemzőket amik megmutatják, hogy az adott szerkezet mennyire áll ellen az időjárás viszontagságainak.

A teraszajtók a nyitási módok alapján csoportosíthatóak.

Toló-bukó teraszajtó: Mozgó szárnya a fix rész elé tolódik. Ugyanez a szárny bukó funkciót is biztosít.

Emelő-toló teraszajtó: A mozgó szárnya a nyitáskor pár centire megemelkedik és egy rejtett sínben a fix rész elé tolható. Hatalmas előnye, hogy szinte nincs küszöb. Ez nagyon hasznos lehet, ha mondjuk egy zsúrkocsit szeretnénk a teraszra kitolni. Az emelő szerkezet továbbá lehetővé teszi, hogy egy kisgyermek is könnyedén tudja mozgatni a hatalmas és nehéz szerkezetet, tehát a nyitása rendkívül egyszerű és könnyű.

Harmonika teraszajtó: Minden eleme nyitás után kényelmesen oldalra tolható és egymásra zárható. A nyitás a teljes felületet szabaddá teszi és a szárnyak egymásra csukódva a beltérbe nyílnak. Egyik eleme rendelkezhet bukó funkcióval. A legelegánsabb megoldás a nyitási módok közül.


  • Kiváló hő- és hangszigetelési mutatók.
  • Sokféle nyitási szerkezeti lehetőség.
  • Könnyű, erőkifejtést alig igénylő működtethetőség.